Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση κτηρίων στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα

Η κεντρική θέρμανση στη χώρα μας στις παλιές πολυκατοικίες ανάβει συγκεκριμένες ώρες, συνήθως 6-8 ώρες το 24ωρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία του χώρου να ανεβοκατεβαίνει, να μην έχουμε θέρμανση τις ώρες που εμείς επιθυμούμε και το 40% της ενέργειας που καταναλώνεται να σπαταλιέται στη προθέρμανση του συστήματος. Είναι επίσης γνωστό ότι η θέρμανση κατανέμεται άνισα λόγω της ανύπαρκτης εξισσορόπησης του δικτύου με αποτέλεσμα κάποια διαμερίσματα να ζεσταίνονται επαρκώς και κάποια να είναι μονίμως παγωμένα.


Σαν αποτέλεσμα, δημιουργούνται συνεχείς διαξιφισμοί ανάμεσα στους ενοίκους για την έλλειψη άνεσης μέσα στο σπίτι, για την άνιση κατανομή της θέρμανσης, για τις ώρες που αυτή παρέχεται και για το πολύ υψηλό κόστος κοινοχρήστων.


Η λύση

Σε συνεργασία με την Δανέζικη εταιρεία BRUNATA που εξελίσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία από το 1917 είμαστε σε θέση να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της αυτονομίας της θέρμανσης στο κτήριό σας, δημιουργώντας μία άνετη ατμόσφαιρα όλο το 24ώρο και βάζοντας τέλος στους διαξιφισμούς και τη μεγάλη σπατάλη ενέργειας.

Σε κάθε σώμα του σπιτιού τοποθετείται :


Η ρύθμισή της είναι πολύ απλή και με αυτό τον τρόπο η διαχείριση της θερμοκρασίας κάθε χώρου του σπιτιού περνά στα χέρια του κάθε ενοίκου. Όταν η θερμοκρασία του χώρου γίνει η επιθυμητή, η υδροστατική βαλβίδα της κεφαλής κλείνει αυτόματα την παροχή ζεστού νερού προς το σώμα.

 

Η πατενταρισμένη αυτή συσκευή, καταμετρά όλο το 24ώρο τη θερμότητα που διαχέεται στο χώρο μόνο από τα θερμαντικά σώματα. Η συσκευή αποθηκεύει τις μετρήσεις και στη συνέχεια σε τακτά χρονικά σημεία εκπέμπει ασύρματα. Ο τεχνικός της εταιρείας μας που είναι επιφορτισμένος με τις μετρήσεις, επισκέπτεται την πολυκατοικία και ασύρματα καταχωρεί τις μετρήσεις για όλα τα σώματα με τηλεμέτρηση από τους εξωτερικούς χώρους της πολυκατοικίας.

Ο Θερμιδομετρητής FUTURA +

Σε κάθε θερμαντικό σώμα του διαμερίσματος τοποθετείται ένας ηλεκτρονικός κατανεμητής θέρμανσης BRUNATA  (τύπος FUTURA+). Η πατενταρισμένη αυτή συσκευή εγγυάται τη μέτρηση της θερμότητας που εκλύεται ΜΟΝΟ από τα θερμαντικά σώματα για όλο το 24ώρο. Η θερμότητα του ήλιου ή από άλλη πηγή θέρμανσης δεν καταχωρείται στην μνήμη του κατανεμητή. Κάθε κατανεμητής έχει ένα μοναδικό κωδικό και είναι κατανεμημένος με κλίμακα που ανταποκρίνεται στη θερμαντική ισχύ του συγκεκριμένου σώματος που καταγράφει. Η καταγραφή και η αποθήκευση των ενδείξεων γίνεται αυτόματα στην μνήμη της συσκευής. Στη συνέχεια οι ενδείξεις ασύρματα μεταφέρονται στην εταιρεία για την κατανομή του κόστους και την έκδοση των λογαριασμών. Για τον σκοπό μέσα στον κατανεμητή υπάρχει μπαταρία.

Η θερμοστατική κεφαλή είναι μια εξελιγμένη διαβαθμισμένη συσκευή που μετρά την θερμοκρασία του δωματίου και παράλληλα, αυτόματα, ρυθμίζει τη θέρμανση που χρειάζεται να εκλυθεί από τα θερμαντικά σώματα σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη και τις ρυθμίσεις του.


Κάθε βαθμίδα της συσκευής αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θερμοκρασία στο χώρο.

Η Θερμοστατική κεφαλή

Το σύστημα αυτονομίας ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση στο λεβητοστάσιο :


Συσκευής αντιστάθμισης

Κεντρικού κυκλοφορητή

τεχνολογίας Inverter

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη σύμφωνα με το Νόμο 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Συχνές Ερωτήσεις Πατήστε για άμεση προσφορά αυτονομίας

Αυτονομία παλιών πολυκατοικιών

αντιστάθμιση1.pdf κυκλοφωρητής 1.pdf
Πατήστε για λεπτομέρειες

Εμπιστευθείτε την συντήρηση του Ηλιακού σας Θερμοσίφωνα στην SolasrSOS. Με το σύστημα συντήρησης 2+1 ο ηλιακός σας θα είναι πάντα σας καινούριος